Internet Explorer-vindu i feil størrelse

Jeg er en av de som fortsatt bruker Internet Explorer regelmessig. Som oftest av den enkle grunn at det er den nettleseren majoriteten av de besøkende på nettsidene jeg utvikler også benytter seg av.

Men en ting som har irritert meg i årevis er når størrelsen på nettleservinduene åpenbart har blitt låst til en fast størrelse. Dette problemet oppstår når man i enkelte tilfeller har endret størrelsen på vinduet fordi det passet seg best der og da. Og så blir den vindusstørrelsen hengende igjen inn i evigheten. Helt til det plutselig viser seg å bli endret igjen.

I vinter fant jeg endelig løsningen! Det var en løsning som viste seg å være svært så enkel, men likevel totalt irrasjonell.

Jeg vil ikke at Internet Explorer-vinduet skal vises i denne størrelsen

Overfor er et eksempel på et slikt nettleservindu som jeg gjerne skulle hatt i en annen størrelse. Selv om jeg har endret størrelsen på nettopp dette vinduet, åpnes nye vinduer igjen i den lille størrelsen.

Slik vil jeg at Internet Explorer-vinduet skal vises som standard

Målet er at nye vinduer skal åpnes i den størrelsen som er vist overfor.

Dette gjør du slik:

  1. Sørg for å bare ha ett Internet Explorer-vindu oppe
  2. Endre størrelsen, og gjerne også plasseringen, til slik du vil ha det
  3. Hold CTRL-tasten nede mens du klikker på lukkeknappen øverst til høyre i nettleservinduet
  4. Neste gang du åpner et Internet Explorer-vindu vil du da få det akkurat slik du vil ha det

PS: Ja, jeg vet det finnes andre måter å gjøre dette på, blant annet i Windows-registeret ("Software\Microsoft\Internet Explorer\Document Windows"). Men det er ikke like enkelt...

Svend Asbjørn Sylling, 27. juli 2010

Bloggen fra Sylling Hardcode