Kort om meg selv

Mitt navn er Svend Asbjørn Sylling, og jeg står bak Sylling Hardcode.

svend-a-sylling-office-small.jpg

Jeg kom til verden i 1983, og har vokst opp i den lille bygda Sylling i Lier kommune, Buskerud. Jeg bor fortsatt i Lier kommune, men nå noe lenger syd.

Jeg er gift med Katrine, som jeg først møtte på førskolen i Sylling i 1989. Sammen har vi barna Signe, Solveig og Eirik.

Gjennom oppveksten har jeg vært aktiv innen blant annet friidrett, fotball, korpsmusikk og speideren.

Selvlært er vellært

Men det jeg har viet mest tid til er nok data, med hovedvekt på Internett. Jeg begynte å interessere meg for det å lage hjemmesider ganske tidlig, tatt i betraktning at jeg er født i 1983.

I 1998 hadde jeg knapt nok kommet meg på nett selv, men ble raskt fascinert over mulighetene man hadde hvis man hadde forståelse for HTML, «kodingen» som ligger bak alle nettsider. Det var nok denne fascinasjonen som gjorde at navnevalget ble Sylling Hardcode.

De første årene laget jeg utallige hjemmesider, hvor den største utfordringen var å få tak i innhold som jeg kunne publisere.

Det jeg kan om web er selvlært, i den grad noe kan kalles selvlært når alle hjelpemidler finnes tilgjengelig på nett.

Jeg har for øvrig studert Økonomi og ressursforvaltning ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet og IT-ledelse/Management information system (MIS) ved Høgskolen i Buskerud.

Lokalt engasjement

Våren 2000 startet jeg nettstedet Sylling.no, en portal for bygda Sylling.

Høsten 2003 utviklet jeg en publiseringsløsning for nettavisen Liernett, og til slutt endte jeg opp som medeier, redaktør og daglig leder for den samme nettavisen. Liernett ble imidlertid lagt ned 31. desember 2012 etter 10 års kontinuerlig drift.

Sommeren 2008 lanserte jeg nettstedet Finnemarka.com, et nettsted dedikert til et skogsområde i Buskerud. Nettstedet var opprinnelig en integrert del av Liernett, men lever videre den dag i dag, og fikk så sent som i 2014 en liten ansiktsløftning.

Ut i arbeidslivet

Etter årtusenskiftet, før jeg ble student på heltid, var jeg en periode «puncher» i Rubrikk.no. Arbeidet gikk i korte trekk ut på publisering av rubrikkannonser på nett.

Jeg var Traffic Manager i VG fra januar 2006 til november 2011, før jeg gikk inn i stillingen som kommersiell applikasjonsforvalter for mediehuset VG, en stilling jeg var i frem til mai 2012.

Fra mai 2012 var jeg først Head of Traffic i mediebyrået Carat og fra februar 2014 Marketing Technology Manager i morselskapet Dentsu Aegis Network.

Fra august 2015 til september 2017 var jeg digital produkt- og forretningsutvikler i mediehuset Budstikka.

Fra oktober 2017 er jeg igjen tilbake i Dentsu Aegis Network, nå som Paid Search Manager i iProspect og Carat.

Parallellt med alt dette har mitt lille foretak Sylling Hardcode blitt holdt kunstig i live.